Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Φτιάξτε Κομπρέσα Βοτάνων για Άμεση Ανακούφιση του Πόνου στις Αρθρώσεις


Φτιάξτε Κομπρέσα Βοτάνων για Άμεση Ανακούφιση του Πόνου στις Αρθρώσεις

Είτε πρόκειται οφείλεται σε μια πάθηση, μια σκληρή προπόνηση, ή κάποιο χτύπημα γενικότερα, οι περισσότεροι είμαστε πολύ εξοικειωμένοι με τον πόνο στις αρθρώσεις. Όταν ξεκινάει ο πόνος, μπορεί να είναι πραγματικά δελεαστικό να καταφύγουμε σε κάποια φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να ανακουφιστούμε το συντομότερο δυνατό. Αλλά μερικές φορές αυτό μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
Αρχικά, τα φαρμακευτικά παυσίπονα είναι συχνά εθιστικά. Μπορεί να είναι δύσκολο να αντισταθείτε σε ένα φάρμακο που προσφέρει γρήγορη ανακούφιση, ακόμα και αν δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει τα βαθύτερα προβλήματα που προκαλούν τον πόνο. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από ό, τι 2 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εθιστεί στα συνταγογραφούμενα παυσίπονα και οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης εκτιμούν ότι ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται. Τα φάρμακα μπορούν επίσης να είναι ακριβά και να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Σαν άποτέλεσμα, φυσική ανακούφιση του πόνου θα πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθούν- και όταν πρόκειται για τη θεραπεία πόνο στις αρθρώσεις, ένα φυτικό συμπίεση είναι ένα εξαιρετικό στοίχημα.

Κομπρέσα βοτάνων για την ανακούφιση πόνου

Η κομπρέσα βοτάνων χρησιμοποιείται συχνά σε μασάζ για να χαλαρώσει τους μυς, για να αυξήσει τη ροή του αίματος, και να παρέχει ανακούφιση από πόνους. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε το σπα για να απολαύσουν τα οφέλη μιας κομπρέσας βοτάνων. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να φτιάξετε μια μόνοι στο σπίτι σας. Η χρήση των κατάλληλων βοτάνων είναι το κλειδί για να φτιάξετε μια αποτελεσματική κομπρέσα βοτάνων, και όταν θέλετε να ανακουφιστείτε από τον πόνο, υπάρχουν τέσσερα βότανα που σας προτείνουμε.

Αρτεμισία

Η αρτεμισία είναι ένα ισχυρό βότανο που έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια στην κινεζική ιατρική. Και για αυτούς που υποφέρουν από πόνο στις αρθρώσεις, η αρτεμισία είναι πραγματικά αποτελεσματική. Συγκεκριμένα, η ποικιλία artemisia calofornica έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον πόνο σε ασθενείς με αρθρίτιδα.Οι Κινέζοι συχνά καίνε αποξηραμένη αρτεμισία και την τοποθετούν στο σώμα για να ανακουφιστούν από τον πόνο.

Τσουκνίδα

Όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα, οι λεπτές τρίχες της τσουκνίδας, τσιμπάνε και το ερεθίζουν. Εάν όμως χρειάζεστε ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις, τα προϊόντα τσουκνίδας μπορεί να είναι η απάντηση, καθώς είναι γνωστό ότι μειώνει τον πόνο και συχνά συνιστάται ως αποτελεσματική θεραπεία για την αρθρίτιδα.
Επιπλέον, για τους ανθρώπους που παίρνουν μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα για την αντιμετώπιση του πόνου τους, η τσουκνίδα σε συνδυασμό με το φάρμακο μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη μείωση της εξάρτησης από τα ΜΣΑΦ. Επειδή η μακροχρόνια χρήση των ΜΣΑΦ μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παρενέργειες, χρησιμοποιώντας τσουκνίδα μπορεί να βοηθήσει στη μετρίαση αυτών των επιπτώσεων.

Κουρκούμη

Μπορεί ήδη να απολαμβάνετε τον κουρκουμά ως συστατικό στα φαγητά και στα ροφήματα σας, αλλά εάν πάσχετε από πόνο στις αρθρώσεις, ο κουρκουμάς είναι ένα άλλο μπαχαρικό που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στην κομπρέσα σας. Όταν λαμβάνονται από το στόμα, η κουρκουμίνη, η κύρια ένωση στον κουρκουμά, έχει βρεθεί ότι είναι εξίσου αποτελεσματική με τα φάρμακα για τη θεραπεία φλεγμονών-μία από τις πρωταρχικές αιτίες του πόνου και παθήσεων, όπως η αρθρίτιδα. Η κουρκουμίνη είναι μια από τις ισχυρότερες αντι-φλεγμονώδεις ενώσεις, ενώ τα φάρμακα όπως η ασπιρίνη και η ιβουπροφαίνη είναι πραγματικά από τα λιγότερο αποτελεσματικά.
Η κουρκουμίνη ενεργοποιεί επίσης το δικό σύστημα ανακούφισης  πόνου του σώματός μας, έτσι ώστε το σώμα να λειτουργεί από μόνο του ως παυσίπονο.

Ινδικό Λιβάνι

Μπορεί να μην έχετε ακούσει για το ινδικό λιβάνι, αλλά πιθανόν είναι εξοικειωμένοι με το αιθέριο έλαιο λιβάνι, το οποίο προέρχεται από το φυτό. Πριν τα παυσίπονα και άλλα φαρμακευτικά φάρμακα, το ινδικό λιβάνι χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία ασθενειών οι οποίες προκύπτουν από φλεγμονή, όπως η αρθρίτιδα.
Μία χημική ένωση στο ινδικό λιβάνι, η AKBA, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην καταπολέμηση του πόνου. Λειτουργεί παρόμοια με τα  ΜΣΑΦ παυσίπονα φάρμακα, αλλά επειδή δε φθείρει την επένδυση του στομάχου, είναι πολύ πιο ασφαλές και ενέχει μικρότερο κίνδυνο για το σώμα. Αυτό μπορεί να είναι γιατί έρευνες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα ινδικού λιβανίου είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας και της οστεοαρθρίτιδας όπω ο πόνος στα γόνατα.

Φτιάξτε τη δική σας Κομπρέσα Βοτάνων



Ο συνδυασμός των ιδιοτήτων όλων των παραπάνω συστατικών που αναφέρθηκαν είναι πάρα πολύ αποτελεσματικός! Αν δεν έχετε φτιάξει πότε τη δική σας κομπρέσα συνεχίστε την ανάγνωση. Είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξετε!
Πρώτον, φτιάξτε ένα ισχυρό τσάι από βότανα με όλα τα βότανα(σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μία κουταλιά της σούπας από κάθε βότανο) και να τα αφήσετε για περίπου 10-15 λεπτά σε 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό. Αν θέλετε να κάνετε μια ζεστή κομπρέσα, βυθίστε ένα καθαρό βαμβακερό ύφασμα στο τσάι βοτάνων όσο είναι ζεστό. Το ύφασμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να καίει! Αν θέλετε μια δροσερή κομπρέσα, αφήστε το τσαι να κρυώσει στη θερμοκρασία που επιθυμείτε και στη συνέχεια βουτήξτε το ύφασμα.
Τέλος, τοποθετήστε το βαμβακερό ύφασμα στις επώδυνες περιοχές και αφήστε την κομπρέσα βοτάνων να κάνει τα μαγικά της για περίπου 15-20 λεπτά.


*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr via

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2vvE8Wk
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου