Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Θα έπρεπε να αναβληθεί η διεξαγωγή του 7ου Ημιμαραθωνίου – Κίνδυνος για την υγεία!



Δυστυχώς αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει "ενιαίος κρατικός εγκέφαλος". Το υπουργείο Υγείας δίνει οδηγίες για τις ημέρες που θα υπάρχει μεταφορά σκόνης από την Αφρική, αλλά οι φορείς που συνδιοργανώνουν τον 7ο Ημιμαραθώνιο –ΣΕΓΑΣ, Δήμος Αθηναίων και Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων- βρίσκονται σε άλλα μήκη και πλάτη της χώρας




Τι λένε οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας για προστασία από την αφρικανική σκόνη:
Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τις ευπαθείς ομάδες για την προστασία τους από την έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης το Σαββατοκύριακο, εξέδωσες το υπουργείο Υγείας.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
Σε συνέχεια ενημέρωσής μας (16.3.2018) από το δίκτυο μετρήσεων του ΥΠΕΝ, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις της ΕΜΥ και τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) στο δίκτυο των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του λεκανοπεδίου Αθηνών που λειτουργεί το ΥΠΕΝ, εκτιμάται ότι , οι μέσες ημερήσιες συγκεντρώσεις ΑΣ10 το Σαββατοκύριακο θα κυμανθούν σε μέτρια επίπεδα (51-100 μg/m3 ), λόγω έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα.
Για τους λόγους αυτούς το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει την ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ.3191/14.1.14 εγκύκλιο με συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας ανάλογα με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10) ως ακολούθως:
Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου για 24ωρες συγκεντρώσεις Α.Σ.10 : 51-75 (μg/m3)
"Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα, ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους".
Β. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου για 24ωρες συγκεντρώσεις Α.Σ.10: 76-100 μg/m3
Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς και παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.
Άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα
Γ. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό για 24ωρες συγκεντρώσεις Α.Σ.10: 76-100 μg/m3
Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση- δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους

Αθήνα 18/3/2018: Athens Half Marathon 2018

Θα συμμετέχουν περίπου 20.000 δρομείς οι οποίοι μάλιστα πληρώνουν για τη συμμετοχή τους από 15 έως και 60 ευρώ!
Όταν κάποιος εγγραφεί παίρνει έναν "Αριθμό Συμμετοχής με ενσωματωμένο chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης" – τέλεια λέμε! Πετάει η ομάδα!
Οι διοργανωτές μάλιστα δίνουν και ιατρικές συμβουλές στους συμμετέχοντες, οι οποίοι προφανώς δεν περνούν από κάποια ιατρική εξέταση, απλά αποφασίζουν από μόνοι τους αν είναι σε καλή σωματική κατάσταση να τρέξουν. Βεβαίωση από γιατρό δεν απαιτείται.

Αν διαβάσετε:

Αφρικάνικη σκόνη – Το νέο όπλο μαζικής καταστροφής

τότε θα καταλάβετε ότι γιατί συνιστάται να αποφεύγεται η άσκηση στις ευπαθείς ομάδες, αλλά δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι πρέπει να τρέχουν Μαραθώνιο και μάλιστα άτομα ΑΜΕΑ!
Αλλά ειλικρινά, ποιος νοιάζεται; Ποιος νοιάζεται να το δει και να το σκεφτεί σφαιρικά;
Δεν βαριέστε… αποπληθυσμός είναι θα περάσει…


nea.allnewz.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2Iz84mL
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου