Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Χαμό στα ξένα ΜΜΕ προκάλεσαν τα tweets του Τσίπρα τα οποία και έσβησε

http://ift.tt/1Ssax0tΕκπληξη προκάλεσε ο «πόλεμος» του Αλέξη Τσίπρα εναντίον του Τούρκου ομολόγου του Αχμέντ Νταβούτογλου, μέσω tweets, αλλά ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι τα έσβησε.
Τα διεθνή ΜΜΕ στέκονται μάλιστα σε δύο σημεία: Πρώτον, στο γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το Twitter για να «επιτεθεί» με αυτόν τον τρόπο στην Άγκυρα και, δεύτερον, ότι προτίμησε να διαγράψει τα επίμαχα tweets μόλις κατάλαβε πως τα πράγματα… σοβάρεψαν!

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός προχώρησε σε λογομαχία μέσω Twitter με τον Τούρκο ομόλογό του, σε μια κίνηση που υπονόμευσε τις προσπάθειες της ΕΕ να επανεκκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία», σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg και συνεχίζει: «Η λογομαχία απείλησε να υποβαθμίσει τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής».

«Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ασυνήθιστη κίνηση να χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά δίκτυα για να ασκήσει κριτική στον Αχμέτ Νταβούτογλου για τις ενέργειες της αεροπορίας της Τουρκίας, πριν σβήσει τα tweets του», σχολιάζει η αγγλική εφημερίδα The Guardian.

Ο αρθρογράφος επιμένει σε δύο σημεία: Πως το συμβάν θεωρείται «πάρα πολύ ασυνήθιστο» και πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έσβησε μόνο από τον αγγλόφωνο λογαριασμό του τα επίμαχα tweets. Στέκεται επίσης στο γεγονός πως ο Τσίπρας δεν διευκρίνισε εάν τα όσα μετέφερε στο Twitter του ειπώθηκαν μέσα στη σύνοδο ή εάν γράφτηκαν ειδικά για τα social media. «Πολύ γρήγορα άναψε φωτιά στο Twitter, καθώς πολλοί χρήστες καταδίκασαν τον Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου διαλόγου, με κάποιους πάντως να τον υποστηρίζουν», σημειώνει ο Guardian.

Στο θέμα αναφέρεται και το BBC, που γράφει χαρακτηριστικά: «Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Τούρκο ομόλογό του μέσω Twitter, προκαλώντας την επίπληξή του ως απάντηση». Το δημοσίευμα φιλοξενεί και απόψεις χρηστών του κοινωνικού δικτύου, που μεταξύ άλλων γράφουν: «Ο Τσίπρας κάνει επίδειξη των διπλωματικών του ικανοτήτων», «Οι αποψινές ανοησίες του Τσίπρα επισημαίνουν απλώς τον ερασιτεχνισμό του στη διπλωματία και την έλλειψη κατεύθυνσης στην εξωτερική πολιτική. Δεν υπάρχει σχέδιο», ενώ πολλοί κάνουν λόγο για «επικοινωνιακή καταστροφή».

Δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ κατακεραύνωσαν μέσω του Twitter τους τις κινήσεις του πρωθυπουργού, με τον Ντάνι Κεμπ του Γαλλικού Πρακτορείου να γράφει για «απίστευτη σειρά tweets από τον Έλληνα πρωθυπουργό», αλλά και τον Μάθιου βον Ροχ του Spiegel, που εξεπλάγη όταν τα tweets σβήστηκαν!

«Περίεργο. Τα tweets διεγράφησαν», σημειώνει ο δημοσιογράφος του Spiegel. Στο θέμα αναφέρονται μέσα ενημέρωσης και πέραν του Ατλαντικού, όπως το δίκτυο CBC, αλλά και ρωσικά μίντια, που αν και «επαινούν» τον Τσίπρα για την «επίθεση» στην Άγκυρα, σημειώνουν με έκπληξη και απορία πως για «αδιευκρίνιστους λόγους μέχρι στιγμής» οι επίμαχες αναρτήσεις διεγράφησαν.

from The Secret Real Truth http://ift.tt/1QQ3fpA
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου